LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI

REKLAMA

Udostępnij:

LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI

Bardzo łatwy w przygotowaniu lekki biszkopt, zawierający jabłka. Przygotujesz go w niecałe 60 minut. Zobacz przepis jak przygotować lekki biszkopt z jabłkami.

LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI SKŁADNIKI

4 jaja
12 dag cukru
12 dag mąki
3/4 kg jabłek
2 opakowania cukru waniliowego
1 łyżka tłuszczu
1 łyżka tartej bułki lub herbatników
5 dag cukru pudru

LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI PRZEPIS

Jaja umyć, żółtka oddzielić od białek. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać po trochu cukier, ciągle ubijając. Do białek dodać rozmącone żółtka, wymieszać. Następnie dodać mąkę i jeden cukier waniliowy. Wszystko delikatnie ale starannie wymieszać.

Formę do pieczenia posmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką lub pokruszonymi herbatnikami. Jabłka ułożyć na dnie formy i zalać ciastem. Piec w 160 stopni C przez około 45 minut. Oprószyć wierzch ciasta cukrem pudrem wymieszanym z drugim cukrem waniliowym.

Poprzedni artykułSZARLOTKA Z MIODEM I OTRĘBAMI
Następny artykułPĄCZKI Z JABŁKAMI

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

PĄCZKI Z JABŁKAMI

Smaczne pączki z rajskimi jabłkami, z dodatkiem naturalnego miodu, soku z pomarańczy i kilkoma łyżkami rumu

SZARLOTKA Z MIODEM I OTRĘBAMI

Pyszna szarlotka z antonówek, pachnąca miodem, z dodatkiem zdrowych otrębów. Z rodzynkami i płatkami migdałowymi.

PODOBNE WPISY

PSTRĄG POD SAŁATKĄ

Pstrąga można przygotowywać na wiele sposobów. Jednym z nich jest pstrąg pod sałatką z buraczków.

PĄCZKI Z JABŁKAMI

Smaczne pączki z rajskimi jabłkami, z dodatkiem naturalnego miodu, soku z pomarańczy i kilkoma łyżkami rumu

SZARLOTKA Z MIODEM I OTRĘBAMI

Pyszna szarlotka z antonówek, pachnąca miodem, z dodatkiem zdrowych otrębów. Z rodzynkami i płatkami migdałowymi.