Lekki biszkopt z jabłkami

REKLAMA

Udostępnij:

Lekki biszkopt z jabłkami

Bardzo łatwy w przygotowaniu lekki biszkopt, zawierający jabłka. Przygotujesz go w niecałe 60 minut.

LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI – SKŁADNIKI

  • 4 jaja
  • 12 dag cukru
  • 12 dag mąki
  • 3/4 kg jabłek
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 łyżka tartej bułki lub herbatników
  • 5 dag cukru pudru

LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI – PRZEPIS

Jaja umyć, żółtka oddzielić od białek. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać po trochu cukier, ciągle ubijając. Do białek dodać rozmącone żółtka, wymieszać. Następnie dodać mąkę i 1 cukier waniliowy. Wszystko delikatnie ale starannie wymieszać.

Formę do pieczenia posmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką lub pokruszonymi herbatnikami. Jabłka ułożyć na dnie formy i zalać ciastem. Piec w 160 st. C przez około 45 minut. Oprószyć wierzch ciasta cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Poprzedni artykułSzarlotka z miodem i otrębami
Następny artykułPączki z jabłkami

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

REKLAMA

Pączki z jabłkami

Smaczne pączki z rajskimi jabłkami, z dodatkiem naturalnego miodu, soku z pomarańczy i kilkoma łyżkami rumu

Szarlotka z miodem i otrębami

Pyszna szarlotka z antonówek, pachnąca miodem, z dodatkiem zdrowych otrębów. Z rodzynkami i płatkami migdałowymi.
REKLAMA

PODOBNE WPISY

Pstrąg pod sałatką

Pstrąga można przygotowywać na wiele sposobów. Jednym z nich jest pstrąg pod sałatką z buraczków.

Pączki z jabłkami

Smaczne pączki z rajskimi jabłkami, z dodatkiem naturalnego miodu, soku z pomarańczy i kilkoma łyżkami rumu

Szarlotka z miodem i otrębami

Pyszna szarlotka z antonówek, pachnąca miodem, z dodatkiem zdrowych otrębów. Z rodzynkami i płatkami migdałowymi.