Składniki:

  • 2jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie polewy z białej czekolady
  • 10 truskawek
  • 10 mini papilotek

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Powoli, po łyżce, wsypywać cukier i ubijać. Dodawać po jednym żółtku i partiami mąkę z proszkiem.
  2. Papilotki umieścić w formie do muffinek, do papilotek wkładać po jednej łyżce masy biszkoptowej. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 175 stopni. Ostudzić przy otwartym piekarniku.
  3. Truskawki opłukać, osuszyć, odrzucić szypułki. Polewę podgrzać, kiedy zacznie tężeć, nabierać łyżeczką i układać na babeczce. W każdą babeczkę wetknąć truskawkę. Odstawić do zastygnięcia.