deneme bonusu
PĄCZKI Z JABŁKAMI - DomoRada

PĄCZKI Z JABŁKAMI

REKLAMA

Udostępnij:

PĄCZKI Z JABŁKAMI

Smaczne pączki z rajskimi jabłkami, z dodatkiem naturalnego miodu, soku z pomarańczy i kilkoma łyżkami rumu. Zobacz przepis na pączki z jabłkami.

PĄCZKI Z JABŁKAMI SKŁADNIKI

50 dag mąki
50 dag drożdży
5 dag miodu naturalnego
szklanka soku z pomarańczy
7-8 żółtek
2 łyżki rumu
10 dag masła
50 dag rajskich jabłek z konfitury
tłuszcz do smażenia
cukier puder
sól

PĄCZKI Z JABŁKAMI PRZEPIS

Mąkę przesiać. Drożdże rozetrzeć z miodem, kilkoma łyżkami soku z pomarańczy i łyżką mąki, zostawić do wyrośnięcia. Rozczyn połączyć z żółtkami, resztą soku, mąką i rumem, wyrabiać dodając pod koniec stopione masło. Przykryć ciasto serwetką i zostawić do wyrośnięcia. Z podrośniętego ciasta rwać małe kawałki, formować krążki, na środku nakładać rajskie jabłka. Zawinąć ciasto i zlepić brzegi, formując kule, ułożyć je na stolnicy posypanej mąką, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.

W dużym naczyniu rozgrzać olej. Wrzucić kawałek ciasta, jeśli szybko wypłynie i zrumieni się, można smażyć pączki. Wyrośnięte pączki włożyć do tłuszczu, aby swobodnie pływały. Przykryć i smażyć do zrumienienia. Obrócić na drugą stronę i smażyć bez przykrycia. Usmażone pączki osączyć i posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Poprzedni artykułLEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI
Następny artykułPSTRĄG POD SAŁATKĄ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI

Bardzo łatwy w przygotowaniu biszkopt, lekki, zawierający jabłka. Przygotujesz go w niecałe 60 minut.

SZARLOTKA Z MIODEM I OTRĘBAMI

Pyszna szarlotka z antonówek, pachnąca miodem, z dodatkiem zdrowych otrębów. Z rodzynkami i płatkami migdałowymi.

PODOBNE WPISY

PSTRĄG POD SAŁATKĄ

Pstrąga można przygotowywać na wiele sposobów. Jednym z nich jest pstrąg pod sałatką z buraczków.

LEKKI BISZKOPT Z JABŁKAMI

Bardzo łatwy w przygotowaniu biszkopt, lekki, zawierający jabłka. Przygotujesz go w niecałe 60 minut.

SZARLOTKA Z MIODEM I OTRĘBAMI

Pyszna szarlotka z antonówek, pachnąca miodem, z dodatkiem zdrowych otrębów. Z rodzynkami i płatkami migdałowymi.